Yıl sonuna kadar yeni hedefimiz ise günlük araç geçişinin 70 binin üzerinde olmasıdır. Hatta en geç 2020’de Avrasya Tüneli, garanti ödemesi almak yerine devlete para öder hale gelecek.
Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, “Avrasya tüneli hizmete açıldığında günde 20 bin araç geçişi sağlanıyordu şu anda 50 binin üzerinde aracın geçişi sağlanıyor. Yıl sonuna kadar yeni hedefimiz ise günlük araç geçişinin 70 binin üzerinde olmasıdır. Hatta en geç 2020’de Avrasya Tüneli, garanti ödemesi almak yerine devlete para öder hale gelecek” dedi.
Bu konuşmaların ne kadarı gerçekçi ne kadarı inandırıcı bilemeyiz, sonuçta tüm günümüzü Avrasya Tünelinden kaç adet araç geçiyor buna harcamıyoruz ancak bildiğimiz bir şey var ise o da günlük 50 bin araç geçmiyor. Avrasya Tüneli çok başarılı bir proje olmasına karşın, devletimize verdiği zararları göz ardı edemeyiz.
Arıoğlu Anadolu Ajansı muhabirine verdiği demeçlerde, Yapı Merkezi olarak tramvay, metro, demiryolları ve demiryollarıyla ilgili istasyon, tamir bakım atölyesi gibi işlerle uğraştıklarını, cirolarının yüzde 85’ini yurt dışındaki projelerden elde ettiklerini söyledi.
Her ne kadar demiryollarına yatırım her geçen gün artsa da Avrasya Tüneli ile ilgili hemen hemen hepimizin hayalleri vardı. Ancak hiçbir şey umduğumuz gibi olmadı. Ancak yurt dışında yapılan çalışmaların neden bu kadar detaylı ve bol bütçeli yapıldığını anlamış değiliz. Ülkemizde bu kadar ulaşım sorunu varken Afrika’da ulaşım sorunlarını hemen hızlı bir şekilde çözmeye çalışmak nedendir anlamıyoruz.
Hatırlıyorsanız Türk şirketler neden Afrika’ya gidiyor adında yazımız vardı! Özellikle Cumhurbaşkanımızın oralara yaptığı ziyaretler ve yatırımlar en çok dikkatimizi çeken noktalar oldu hep.
Peki sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda!